Tres rutes a escollir per a herois i heroïnes

Marxa Heroirca – Fulleda 06/03/2022

Ja falta poc per a la celebració, després d’un any d’aturada per culpa de la Covid-19, de la cinquena edició de la Marxa Heroica a Fulleda.

Una proposta lúdico esportiva que ens permetrà gaudir i descobrir un territori ple de boscos, camins, senders, corriols que ens ompliran cos i ànima de noves sensacions, d’aire pur, d’olors a terra, a herbes aromàtiques, a natura en estat pur. Uns recorreguts plens de paisatges interminables, de racons on trobar moments de pau, de camps de conreu que traspuen l’amor a la terra, el compromís amb el territori, d’espais plens d’història, uns recorreguts que us mostraran l’essència i les arrels d’aquestes terres fulledenques.

Ruta “Memòria Històrica”  – Inscripcions fins al 2 de març

Avituallament a la sortida embossat per gaudir en qualsevol punt de la ruta + 1 avituallament (km 10) entrepà i beguda a l’arribada.

El recorregut de 10 quilòmetres ambientat amb la Guerra Civil, comença a la Sala de Fulleda – continua direcció a la Punta de l’Argelagar i baixa tot vorejant el Barranc de la Coma de Sant Pere. En un punt d’aquest recorregut girarem a l’esquerra per trobar un seguit de búnquers i trinxeres. Si seguiu el recorregut amb l’aplicació de Wikiloc, els tindreu tots identificats allà. Vorejarem la Roca Tomasa i seguirem per la carretera uns pocs metres, per entrar a la dreta, tot just després d’un búnquer cap un accés que ens portarà al Fondo dels Masos. Seguirem cap a la dreta passant pel costat de la Cabana del Xacó i creuarem el fondo de Matallongues per pujar a la Serra de les Auberedes, deixarem el camí principal a la dreta per baixar per la font d’en Solà fins los Diumenges, allà agafarem un altre carreró que ens portarà fins a les Cavelleres, tot creuant la carretera i finalment Fulleda.

És molt important que respecteu el circuit el qual us heu inscrit i no deixar brossa enmig de la natura.

  • Distància total: 10,48 km
  • Desnivell positiu acumulat: 439 m

Vista global del circuit curt:


 

Ruta Bany de Bosc – Inscripcions fins al 2 de març

Avituallament a la sortida embossat per gaudir en qualsevol punt de la ruta + 1 avituallament (km 10) entrepà i beguda a l’arribada.

El recorregut mitja comença a la Sala de Fulleda – continua direcció cap al Comellar d’en Giner i segueix cap al Fondo de les Auberedes tot enfilant-se cap al carreró del Racó de la Costa de la Cirera. Un cop a dalt, baixarem per la Costa de la Cirera cap al Fondo de les Granades, allà girarem a la dreta per agafar el camí del Obaguets de pujada cap a la carretera de Fulleda a Tarrés. Creuarem la carretera per seguir cap a les Argeloses tot passant pel costat del Pou del Senyor Martí. Seguirem cap a la serra del Penjat i anirem a trobar la font d’en Salat, cap a la cabana de volta del Fondo de la Planota, la Font de les Ventoses i tornarem a Fulleda pel Fondo dels Pous on els esperarà un entrepà de llonganissa o formatge. És molt important que respecteu el circuit el qual us heu inscrit i no deixar brossa enmig de la natura.

  • Distància total: 10.44 km
  • Desnivell positiu acumulat: 448 m

Vista global del circuit mitjà:


Ruta Heroica –  Inscripcions fins al 2 de març

1 avituallament (km 10) més 1 avituallament (km 20) d’entrepà a la Sala de Fulleda en acabar.

El recorregut llarg son els dos recorreguts curts units, està pensat per seguir-lo en sentit de les agulles del rellotge per primer visitar l’itinerari de la Guerra Civil i després visitar l’itinerari bany de bosc amb 1 avituallament al km 10 a Fulleda. Comença a la Sala de Fulleda – continua direcció a la Punta de l’Argelagar i baixa tot vorejant el Barranc de la Coma de Sant Pere. En un punt d’aquest recorregut girarem a l’esquerra per trobar un seguit de búnquers i trinxeres. Si seguiu el recorregut amb l’aplicació de Wikiloc, els tindreu tots identificats allà. Vorejarem la Roca Tomasa i seguirem per la carretera uns pocs metres, per entrar a la dreta, tot just després d’un búnquer cap un accés que ens portarà al Fondo dels Masos. Seguirem cap a la dreta passant pel costat de la Cabana del Xacó i creuarem el fondo de Matallongues per pujar a la Serra de les Auberedes, deixarem el camí principal a la dreta per baixar per la font d’en Solà fins los Diumenges, allà agafarem un altre carreró que ens portarà fins a les Cavelleres, tot creuant la carretera i finalment Fulleda. Podreu gaudir d’un avituallament amb coca i xocolata, sucs i fruits secs. Continuareu direcció cap al Comellar d’en Giner i seguireu cap al Fondo de les Auberedes tot enfilant-se cap al carreró del Racó de la Costa de la Cirera. Un cop a dalt, baixarem per la Costa de la Cirera cap al Fondo de les Granades, allà girarem a la dreta per agafar el camí del Obaguets de pujada cap a la carretera de Fulleda a Tarrés. Creuarem la carretera per seguir cap a les Argeloses tot passant pel costat del Pou del Senyor Martí. Seguirem cap a la serra del Penjat i anirem a trobar la font d’en Salat, cap a la cabana de volta del Fondo de la Planota, la Font de les Ventoses i tornarem a Fulleda pel Fondo dels Pous on els esperarà un entrepà de llonganissa o formatge.

És molt important que respecteu el circuit el qual us heu inscrit i no deixar brossa enmig de la natura.

  • Distància total: 20,92 km
  • Desnivell positiu acumulat: 800 m

Vista global de l’itinerari llarg:

Leave a Reply