Ruta a la Trinxera la Roca Tomasa Fulleda

La població de Fulleda, a les Garrigues, compta amb un terme municipal privilegiat, ple de boscos, camins, senders, camps de conreu, vinyes, atmellers, oliveres, etc. Gràcies al treball dut a terme pel propi Ajuntament i Fulleda Turisme Actiu  hem habilitat mes de 500 quilòmetres de rutes, perfectament senyalitzades, de diferents nivells d’exigència física, i que es poden realitzar tant a peu, com en BTT, cavall. Al web de Fulleda Turisme Actiu podreu trobar totes les rutes i informació sobre les mateixes, a més d’informació afegida, contractació d’experiències, etc. Cal destacar que també us podreu descarregar al vostre aplicatiu mòvil, de manera gratuïta, totes aquestes rutes a través de Wikiloc.

Una de les darres rutes habilitades ha estat la que ens porta fins a la trinxera de la Roca Tomasa, un espai  recentment recuperat on podreu veure búnquers, nius de metralladora i altres elements de la Guerra Civil.

Aquesta ruta anomenada Espais de la Memòria Democràtica és una ruta classificada com a fàcil, té 6 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 118 m+. Una ruta apta per fer amb la família, però sense carrets, ja que passarem per alguns punts amb certa dificultat tècnica. Tot i ser una ruta circular, la major part del recorregut d’anada a la trinxera de la Roca Tomasa i la tornada serà lineal de les Cavalleres. El recorregut ens farà pujar cap a la trinxera de la Roca Tomasa al quilòmetre 1,6 per un carreró recentment netejat. Un cop dalt de la trinxera, cal destacar una espitllera que hi ha a l’altre costat de turonet, baixant uns metres en respecte a l’alçada de la trinxera. La tornada cap a Fulleda la farem per un altre carreró també recentment netejat que ens portarà cap a un niu de metralladores, aquest niu potser és un dels que està més ben conservat de tots i és possible entrar al seu interior. Un cop deixem el niu endarrere, iniciarem el descens per un camí molt empinat que ens deixarà altre cop al camí de les Cavalleres, des d’on iniciarem el retorn a Fulleda.

Una ruta perfecta per fer amb la família o amics amb tranquil·litat per descobrir uns elements de memòria democràtica que han estat recentment descoberts després de passar molt de temps a l’anonimat.

Tot un descobriment de ruta que sense cap mena de dubte us recomanem des de Fulleda Turisme Actiu.

 

Fulleda, molt per gaudir, molt per descobrir

Deixa una resposta