Positiva valoració de la quarta edició de la Fira Heroica de Fulleda

Des de bon matí i fins ben entada la tarda els carrers de Fulleda es van omplir el passat diumenge 17 de setembre amb centenars de persones disposades a passar una animada jornada amb motiu de la celebració de la quarta edició de la Fira Heroica. En el decurs de la jornada, es va lliurar el “Porró de Fulleda” a la doctora lleidatana Judit Sànchez Castro, directora d’operacions del SEM a Catalunya.

La climatologia, després d’una setmana “mogudeta” amb baixes temperatures i pluges, va ser benèvola i va permetre que la festa es celebrés amb normalitat i que totes les activitats programades es poguessin dur a terme en un ambient força distès i festiu. Un any més, les recreacions de la vida i llegenda de la l’Agustina d’Aragó, enguany des d’una vessant més còmica, van esdevenir un dels moments de més expectació de la jornada amb un destacat protagonisme per al Regiment de Festa, lo Sacaire de Llobregat i el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona.

El Mercat de Proximitat, que va comptar amb vora de 30 paradetes –la gran majòria de productors i artesans de les Garrigues- va ser un altre dels atractius d’aquesta jornada. En aquest sentit, cal destacar la bona acollida de la nova distribució dels diferents estands amb dos punts diferenciats, un a la Plaça, on es van ubicar diferents parades d’artesania, productes locals i oficis – forn de vidre, el ferrer de forja i la sargaire- i un altre al lateral de l’església, on es va ubicar l’espai gastronòmic .

En el decurs de la fira, l’ajuntament de Fulleda va lliurar el “Porró de Fulleda” a la doctora lleidatana Judit Sànchez Castro, directora d’operacions del SEM a Catalunya i encarregada de coordinar l’atenció sanitària després de l’atemptat terrorista a Barcelona del passat 17 d’agos. Amb aquest guardó l’Ajuntament de Fulleda vol reconèixer el treball i trajectòria de persones i entitats. Elena Castro Naval, sots cap territorial del SEM de Lleida i l’Alt Pirineu, va recollir aquesta distinció en nom de la doctora Sànchez.

Jordi Arbós, alcalde de la localitat, va realitzar una positiva valoració d’aquesta nova edició de la Fira Herocia que té com a principals objectius, entre altres, dinamitzar i donar a conéixer la població de Fulleda. Així mateix, va remarcar la voluntat per part de l’organització d’esmeçar nous esforços per tractar de captar més visitants per a la fira en futures edicions.

 

Deixa una resposta