Per nosaltres, per vosaltres a Fulleda treballem per mantenir el nostre patrinomi

Gràcies a la solidaritat de moltes persones i a l’esforç del propi ajuntamet i Fulleda Turisme actiu, als darrers dies hem acabat amb la recuperació d’una de les cabanes de volta, un dels grans actius patrimonials de la comarca de les Garrigues, que podreu veure si us passegeu pel nostre fantàstic terme municipal.

Aquesta és una recuperació molt especial ja que ha estat finançada gràcies a les aportacions que voluntariament van realitzar moltes i molts de les participants a la 4ª edició de la Marxa Heroica, duta a terme el març de 2020, tots just abans de l’inici del confinament.

D’acord amb l’Ajuntament de Fulleda i  el propietari, en primera instància es van fer un parell d’intervencions per consolidar la cabana de volta del fondo de la Planota. Una actuació que constava en substituir els cabirons de la llinda de la porta i també posar terra al sostre de la cabana de volta per evitar que hi hagi goteres. L’actuació per substituir els cabirons es va dur a terme el març de l’any 2021 i l’actuació per posar terra a la teulada de la cabana es va dur a terme aquest mes de juliol de l’any 2021.

La solidaritat i el compromís de molta gent ha servit per  consolidar una de les poques cabanes de volta que hi ha al terme de Fulleda, que segons ens va explicar el seu propietari, durant lan Guerra Civil hi van viure durant moltes setmanes més de 20 persones, per temor als exèrcits franquistes. Com anècdota,  el propietari explica que aquestes persones s’abastien d’aigua de la font del Salat, a pocs metres de la cabana. Un dia en anar a fer l’abastiment, es van trobar per sorpresa, amb un grapat de soldats italians assedegats a la font que no gosaven veure’n per por que estigués contaminada. En veure que els locals, tot i la por agafaven aigua de la font, els soldats es van relaxar i es van poder fer passar la set.

Som un poble petit, però no parem al nostre intent de dinamitzar la vila i millorar la qüalitat de vida de les nostres veïnes i veïns, així com de totes les persones que ens visiten.

A Fulleda estem encantats de rebre les vostres visites i si us animeu a viure al nostre poble, a muntar un petit negoci, estarem encantats d’ajudar-vos en tot el que sigui menester. Estem lluny del soroll, de les multituds, però gràcies a la fibra òptica, recentment instal·lada, teniu una gran finestra oberta a tot el món.

 

Leave a Reply