Orígens, un curt transmèdia, de ciència ficció, íntim i rural

Aquest cap de setmana tindrà lloc la presentació oficial de “Orígens”, un curtmetratge intimista dirigit per Òscar Burgos i Víctor Masip, amb guió de l’Annabel Encontra i l’Alexandra Cuadrat; protagonitzat Mariona Casanovas, Tony Corvillo, Edgar Moreno i Aida Flix, que ens narra una història que passa al poble de Fulleda, a les Garrigues i que ens presenta dues històries dramàtiques i converses que es creuen en el temps, gràcies a la intervenció d’un vell aparell de radio.

Després de mesos de treball, aquest cap de setmana veurà la llum aquest curtmetratge, produït al 50% per Audivio Multimèdia i l’Ajuntament de Fulleda que presenta, a més d’una interessant trama, força novetats tecnològiques, ja que és un dels primers productes transmèdia produïts a Catalunya. El curtmetratge té vida més enllà de la pantalla. Els espectadors podran viure i conèixer nous detalls de la trama i del making off visitant els diferents entorns del poble de Fulleda i a través d’un smartphone i una app descobrir nous continguts i productes, com és el vi del Celler Matallonga, els racons privilegiats, els miradors, els monuments etc.

Aquest curt, gravat en català i anglès i que es presentarà a diferents concursos internacionals, està dirigit pels lleidatans Oscar Burgos i Víctor Masip. “Orígens” compta amb un destacat elenc d’actors encapçalats per Aida Flix i Tony Corvillo, Edgar Moreno, Mariona Casanovas, a més de diferents actors secundaris i d’una nodrida participació de veïns d’aquesta població garriguenca fent el paper d’extres.

Pel que fa a la trama, aquest curtmetratge ens presenta dues històries dramàtiques i converses que es creuen en el temps, gràcies a la intervenció d’un vell aparell de radio. Per una banda el drama d’en Pol, que després de cometre un greu error es veu abocat a tornar al poble de la seva infantesa per refugiar-se de la pressió d’un cas en el que està involucrat. A conseqüència l’ha abandonat la seva dona que està a punt de tenir una filla. Per altra banda, la Paula aconsegueix trobar al seu pare, però ja és massa tard, perquè ell ja no la reconeix i pateix el mal d’Alzheimer. La Paula decideix internar el seu pare en una residència i visitar la casa on el seu progenitor havia viscut tota la vida par tancar-la.

La gravació del curtmetratge Orígens, per la qual s’han comptar amb la col·laboració i patrocini de diferents empreses i entitats de proximitat, es va realitzar en diferents espais del municipi amb l’objectiu de donar a conèixer a l’espectador, a més de la pròpia trama del curt, els diferents indrets i racons més emblemàtics de Fulleda.

Viu l’experiència transmèdia entrant al web del curmetratge www.origensfulleda.cat  Desprès de l’estrena s’activaran un gran nombre d’atractius continguts multimèdia.

Deixa una resposta