L’ONG Open Arms rebrà el “Porró de Fulleda” en la sisena edició de la Fira Heroica

Aquest diumenge 15 de setembre la localitat de Fulleda celebrarà una nova edició de la seva Fira Heroica, que enguany dedicarà el seu particular homenatge a l’ONG Open Arms, en reconeixement a la seva tasca de protecció i rescat en el mar d’aquelles persones que tracten d’arribar a Europa fugint dels conflictes bèl·lics, la persecució i la pobresa.

Com cada any, el lliurament del “Porró de Fulleda” esdevindrà un dels actes centrals en la celebració de la Fira Heroica de Fulleda, la festa de l’Agustina d’Aragó. En aquesta ocasió, aquest petit homenatge del poble de Fulleda, creat per reconèixer la labor solidària, el compromís amb el territori i les persones, etc. d’entitats i persones recaurà en aquesta ONG, que durant els darrers anys s’ha destacat per la seva gran tasca humanitària en el mar Mediterrani salvant la vida de milers de persones.

Aquest acte, que en anteriors edicions ha tingut com a destinataris a Txell Bonet, Carme Forcadell, Neus Català, la família de Ramon Santamaria Prats, primer alcalde de Fulleda en la democràcia, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), es durà a terme al voltant de les 12 del migdia al davant de la porta de l’església de Fulleda.

La Fira Heroica començarà a les 09.00 del matí amb el tradicional esmorzar de verema; aquest àpat popular posarà el punt de partida a una llarga jornada plena d ‘activitats i propostes, amb especial protagonisme per la recreació de la Llegenda de l‘Agustina d ‘Aragó, l‘heroïna catalana a la Guerra del Francès, originària de Fulleda i eix vertebrador d’aquesta fira, que també comptarà amb un mercadet de productes locals i de proximitat, artesans de la comarca. En el decurs de la jornada també es duran a terme diferents tallers i exhibicions (bufadors de vidre, sargaire, picapedrer) i altres activitats com jocs tradicionals, balls d’animació, etc.

Cap a les 19.30 hores finalitzarà aquesta edició de la Fira Heroica amb una desfilada festiva, que sortirà de la plaça del poble i recorrerà diferents carrers de la localitat fins arribar al monument de l’Agustina, situat a l’entrada de Fulleda.

La fira també comptarà amb un servei de bar durant tot el dia i una variada oferta gastronòmica per l’hora de dinar. L’Ajuntament de Fulleda, amb la col·laboració de diferents associacions locals i un gran número de voluntaris, és l’encarregat d’organitzar aquesta jornada lúdica i festiva, que espera omplir, un any més, els carrers de Fulleda i la plaça de l’Església, epicentre festiu d’aquesta sisena edició de la Fira Heroica de Fulleda.

 

 

Leave a Reply