La Marxa Heroica torna a omplir d’heroïnes i herois Fulleda

Aquest diumenge Fulleda va rebre la visita de 400 herois i heroïnes per participar a la sisena edició de la Marxa Heroica, que es va desenvolupar sense cap incident i amb una valoració molt positiva per part de tots els participants, que van gaudir d’allò més amb els tres recorreguts preparats pels organitzadors d’aquesta trobada esportiva no competitiva.

Un any més, la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Boira Experience i Fulleda Turisme Actiu es va desenvolupar amb un gran èxit d’organització i participació, amb un total de 400 inscrits, el número màxim de persones previstes per aquesta prova. La sisena edició d’aquesta marxa no va defraudar a ningú i tothom va valorar molt positivament els tres recorreguts preparats per l’ocasió: la Ruta de la Memòria històrica, de 9 quilòmetres, la Ruta Bany de Bosc, de 16 –la més nombrosa- i la Ruta Heroica de 25 quilòmetres, que tal i com van explicar molts dels participants en finalitzar el recorregut va fer honor al seu nom.

 

Tres rutes a escollir de 9, 16 i 25 quilòmetres

Aquesta trobada esportiva no competitiva, es va dur a terme en un dia, climatològicament parlant, perfecte, força assolellat i fresquet a primeres hores del matí –la sortida de la prova es va donar a les 09.00 des de La Sala, el local social de Fulleda-, però que segons van passar les hores es va tornar més calorós i adient pels herois i heroïnes que van gaudir dels paisatges i boscos del terme municipal de Fulleda i localitats veïnes. Una menció especial per la Ruta de la Memòria Històrica, que va permetre als seus participants i de la Ruta Heroica (que en els seus primers quilòmetres també transitava per aquest espai), descobrir una part de la petjada que va deixar al territori la Guerra Civil, amb tot un seguit de búnquers, nius de metralladora, trinxeres…

En general, els participants, molts d’ells “repetidors” d’altres edicions, van valorar molt positivament el fantàstic patrimoni i natural i paisatgístic que van descobrir, així com per les diferents construccions de pedra seca, marges, camps de conreu, etc. que van veure en el decurs dels seu transitar per les pistes, senders i corriols dels seus respectius recorreguts. Un altre dels fets que més ben valorats per part de les heroïnes i herois participants a la Marxa va ser la correcta organització de la prova en tots els aspectes, començant per l’elecció dels recorreguts i el gran treball d’adequació previ i senyalització dels mateixos; sense oblidar-nos dels entrepans lliurats al final de la marxa que estaven “impressionants”.

Sense la col·laboració de l’equip de voluntàries no hi ha marxa

Destacar el gran treball dut a terme les jornades prèvies i el propi diumenge per tot l’equip de voluntàries i voluntaris, sense les quals no hauria estat possible la celebració d’aquesta trobada, que també va comptar amb la col·laboració i suport d’un gran nombre d’empreses, també imprescindibles per l’èxit de la Marxa.

Els participants en l’Heroica, que forma part de les marxes saludables de Ponent, també van tenir l’oportunitat de visitar el monument a l’Agustina d’Aragó amb el seu canó recent restaurat. La Marxa Heroica, cada vegada més consolidada en el calendari de rutes a peu de Catalunya, transita per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, que tothom també pot descobrir i gaudir d’una manera autònoma gràcies al treball dut a terme pels responsables de Fulleda Turisme Actiu, que han dissenyat un gran nombre de rutes pel terme municipal de Fulleda i les poblacions veïnes a l’abast de tothom i que es poden trobar al web www.fulledaturismeactiu.cat i descarregar mitjançant l’aplicació wikilok.

 

Leave a Reply