La Fira Heroica torna als carrers de Fulleda aquest diumenge 19 de setembre

Aquest diumenge 19 de setembre, la fira més heroica, tornarà a conquerir el carrers de Fulleda, després d’un any d’aturada a causa de les restriccions derivades de la Covid-19. Serà una edició reduïda, de deu del matí fins a les tres de la tarda però serà i tothom podrà gaudir d’unes hores plenes d’activitats, a més d’un atractiu mercat de productes locals i artesans de proximitat.

El 19 de setembre els carrers de Fullleda acolliran la setena edició de la Fira Heroica, dedicada a la figura de l’Agustina d’Aragó, originària d’aquesta població garriguenca i que tindrà com a eix conductor la recreació, d’una manera lúdica i divertida, de la gesta de l’Agustina d’Aragó davant l’exercit napoleònic.

Un any més, comptarem amb les interpretacions i recreacions històriques de Lo Sacaraire del Llobregat, el Ball de Serrallonga de Sant Quintí de Mediona (sometent català) i el sempre festiu i esbojarrat Regiment de Festa.

Durant tot el matí, els assistents, a més de gaudir amb aquesta particular i divertida interpretació de la “Guerra del Francès”, podran visitar el campament napoleònic, veure la mostra d’oficis artesans o passejar i comprar al mercadet de productes de proximitat i de temporada, artesans; així com una representativa mostra dels productes agroalimentaris i artesans produïts a la vila, ubicat a la Plaça Major de Fulleda. Aquest mercat esdevé una clara mostra de la voluntat de l’Ajuntament de Fulleda per potenciar l’economia de la comarca i donar visibilitat als petits productors de la zona.

La fira, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda, amb la col·laboració de Mapa Mundi, començarà a les 10.00 hores i s’allargarà fins a les 15.00 hores. La Fira Heroica és un exemple més de l’esforç continu realitzat per l’Ajuntament i diferents entitats locals per dinamitzar la població i donar a conèixer el potencial turístic de Fulleda i el seu entorn natural; reivindicant alhora la catalanitat d’Agustina Raimunda Maria Saragossa Domènech (Agustina d’Aragó), filla de Pere Joan Saragossa Labastida i Raimunda Domènech Gassull, originaris de Fulleda i on van contraure matrimoni al 1772.

 

 

 

Leave a Reply