La 4a Marxa Heroica de Fulleda, solidària amb la reconstrucció de marges de pedra seca malmesos pels aiguats

Se celebrarà l’1 de març en les distàncies de 10, 18 i 30 km i s’ha unit al circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat

El diputat Carles Gibert ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 4a Marxa Heroica que se celebrarà l’1 de març a Fulleda en les distàncies de 10, 18 i 30 km i en la que s’espera una inscripció màxima de 400 participants.

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació- ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Fulleda, Jordi Arbós; els gerents de Boira Experience, Roger Tutusaus i Irene Barón, i el responsable de comunicació, José Miguel Zubieta.

A banda de la pròpia activitat esportiva, l’objectiu de la Marxa es posar en relleu el potencial turístic del territori cent per cent garriguenc amb els seus paisatges d’oliveres, ametllers florits, construccions de pedra en sec, rocs i senderons.

Irene Barón ha destacat que la marxa promou els hàbits saludables, la pràctica de l’esport, el respecte pel medi ambient i es potencien els productes locals.

La gran novetat d’aquesta edició és que s’ha unit al circuit de marxes saludables de Ponent marxa.cat. Es tracta d’una marxa no competitiva i inclou tres recorreguts circulars. Cal destacar el recorregut llarg de 30 kilòmetres, amb 1.406 metres de desnivell positiu acumulat i que transcorre per pistes de muntanya sense dificultat tècnica i també senderons, dels quals una part són terreny de difícil progressió. A diferència d’anteriors edicions el recorregut ha variat augmentant notablement el grau de dificultat física. Els participants rebran cinc avituallaments.

El recorregut mitjà, que transcorre paral·lel al circuit llarg, consta de 18 km i un desnivell de 699 metres amb dos avituallaments. Finalment, el recorregut curt, apte per a tothom, és de 10 kilòmetres i presenta un desnivell positiu acumulat de 344 metres, amb un avituallament.

La sortida de la cursa de 30 km es farà a les 8.00 hores i no es preveu que el primer participant faci un temps inferior a 6.30 hores. De la seva banda, les distàncies de 18 i 10 km donaran el tret de sortida a les 9.00 hores.

Roger Tutusaus ha explicat que donat que en les darreres setmanes les pluges han deixat malmeses moltes construccions de pedra seca de les Garrigues, des de l’organització es vol ajudar a la reconstrucció d’aquest patrimoni fent una aportació solidària voluntària per aquesta causa en el moment de formalitzar la seva inscripció. Està previst fer unes jornades de treball amb experts de l’art de la pedra seca i tothom qui hagi col·laborat, serà convidat a assistir-hi i aprendre la tècnica tot reconstruint les construccions malmeses.

Des del punt de vista municipal, Jordi Arbós ha recordat que Fulleda és el municipi més petit de les Garrigues amb poc més de 90 persones censades de les quals una setantena viuen al poble. Malgrat això, ha explicat que s’ha començat a dinamitzar el municipi amb l’agroturisme i que la marxa –que quintuplica per un dia la població del municipi- serveix per donar-li més visibilitat.

En aquest sentit, ha refermat la seva aposta pel turisme familiar i d’autocaravana, essent aquest l’únic municipi de la comarca que disposa d’un pàrquing d’autocaravanes totalment equipat de serveis.

Finalment, Carles Gibert s’ha referit a la bellesa dels paisatges pels quals correran els participants, amb les construccions de pedra seca i les oliveres, elements característics de la zona que han de servir per ajudar a promocionar la zona i intentar revertir el despoblament que estan patint.

Per més informació: www.boiraexperience.cat/marxaheroica.

Lleida, 5 de febrer de 2020

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat

Leave a Reply