Fulleda, un petit poble de les Garrigues ple de vida i activitats

L’arribada de l’estiu és un moment de l’any especialment viu per Fulleda, que aprofita la bonança estival i l’arribada de moltes persones, familiars i amics que habitualment viuen fora del poble per organitzar diferents i variades activitats com ara el passallibres o “bookcrossing”, què és la pràctica de deixar llibres en llocs públics per a que altres lectors els trobin, els llegeixin i els tornin a “alliberar”.

Durant tot l’estiu, les activitats i la vida social a Fulleda augmenta de manera exponencial gracias a l’organització de diferents i variades activitats de tot tipus. En aquest sentit, una de les novetats d’aquest any és l’arribada del passallibre (internacionalment conegut com bookcrossing). Es tracta d’un moviment a escala global que va sorgir el 2001 i que s’ha convertit en una biblioteca mundial, ara mateix compta amb 1.919.418 BookCrossers i 12.522.224 llibres viatjant per 132 països.

Fulleda és un poble petit amb una visió molt ampla i compromès amb la difusió de la cultura, per això forma part d’aquest moviment global, alliberant llibres donats de baixa de la biblioteca municipal o donacions dels lectors.

Els llibres són a diferents punts del municipi de Fulleda. Cada llibre està registrat a BookCrossing.com, de manera que es pugui saber per on viatja, qui el llegeix i què opinen d’ell. Entra a l’adreça web que apareix al llibre, afegeix unes línies al diari d’aquest llibre, després deixa-li el llibre a algú més a qui li pugui agradar. Així tots podrem seguir els viatges d’aquest llibre i les vides que canviï per sempre!

Setmana Cultural, ioga vinyasa, Festa Major i a les piscines…

 

Les activitats culturals tenen un especial protagonisme a Fulleda durant l’estiu amb especial significació per la Setmana Cultural de Fulleda, que començarà aquest diumenge 29, anteriorment ja s’han dut a terme altres accions culturals com les converses d’estiu. Activitats culturals i festes, com ara la festa del celler Matallonga programada per al diumenge 5 d’agost o la nostra Festa Major, que tindrà lloc el darrer cap de setmana del mes d’agost.

 

 

 

 

Les nostres piscines són un altre dels punts de trobada més actius, ja que a més de totes les persones que acudeixen per gaudir de la temporada de bany és el marc de celebració de diferents festes i espectacles, com Lo Guateque de Fulleda amb l’actuació d’Albert show celebrat el passat diumenge o les activitats dirigides com ara el ioga vinyasa dels divendres.

 

 

Fet i fet, Fulleda és un poble on trobaràs sempre una bona excusa per passar una bona estona. Si no tenim res programat sempre podràs visitar el nostre bonic poble, visitar el nostre museu de l’oli, fer exercici al nostre gimnàs urbà o descobrir caminant o en BTT el nostre fantàstic entorn natural, ple de camins i rutes marcades que transiten entre frondosos boscos mediterranis i camps de conreu replets de vinyes, oliveres, ametllers…

          

Us esperem a Fulleda, una terra de secà i marinada. Si sou autocaravanistes a Fulleda comptem amb un pàrquing homologat per a caravanes. Fulleda també disposa dins del poble d’una zona de barbacoes d’ús públic gratuït perfectament condicionada (això si, la carn i la llenya ja serà cosa vostra).


Deixa una resposta