Fulleda, un dels punts de referència de la ruta Senders del 1714

Totes les excuses són bones per a conèixer Fulleda i descobrir un poble ple d’encants i de gent arrelada a la terra, bo i perdent-nos pels seus carrerons, passatges i placetes. En voleu un tastet? Què us sembla una visita a l’antic molí de l’oli, reconvertit en museu, o a l’església de Santa Maria, del segle XIII? Voleu gaudir d’una agradable jornada d’enoturisme al celler Matallonga o us estimeu més endinsar-vos pels nostres boscos i fer-ne els camins a peu, BTT, cavall…? O qui sap, una estoneta de pau i tranquil·litat, tot observant el paisatge des d’algun dels miradors de Fulleda?

Ja ho veieu, de propostes no ens en falten però si encara dubteu, aquí n’hi ha una altra: què en dieu de conèixer el nostre poble aprofitant l’avinentesa i participant a la ruta Senders del 1714?

Sens dubte, aquests dies festius es presenten especialment adients per a fer alguna de les etapes de la ruta Senders del 1714 i conèixer (mitjançant la proposta que ha impulsat la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) una bona part del territori català i els deu escenaris més destacables de la Guerra de Successió a Catalunya (1702-1714). Es tracta de llocs emblemàtics i carregats d’un simbolisme molt gran, que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic i que brinden una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant.

L’objectiu de la ruta és relligar en un únic itinerari, tot aprofitant la xarxa oficial de senders homologats que ja és vigent actualment, els 10 punts clau de la ruta. El total del projecte suma 645 km.

L’Ajuntament de Fulleda és una de les nombroses localitats catalanes que col·labora en aquest projecte, a més de representar el punt d’arribada de l’etapa 25 (Vallbona de les Monges-Fulleda) i el de partida de l’etapa 26 (Fulleda-les Borges Blanques).

Us hi esperem. Fulleda, una terra de secà i marinada.

Més info. Senders del 1714

Tracks etapa 25  Vallbona de les Monges-Fulleda

Etapa 26: Fulleda-les Borges Blanques

Tracks etapa

https://www.feec.cat/informacio-de-muntanya/senders/senders-del-1714/etapes-senders-1714

 

Senders per on es desplega la Ruta

  • GR 3, GR 42, GR 5, GR 6, GR 7, GR 151, GR 171, GR 175 i GR 210 PR-C 31 i PR-C 40

Senders del 1714-Fulleda terra de secà i marinada

 

 

 

Leave a Reply