Fulleda pas a pas amb els cinc sentits

Estàs disposat a viure, a gaudir, a sentir… a posar en joc tots els teus sentits? Sí?… doncs vine a Fulleda! Volem que coneguis el nostre petit poble i el seus voltants. Com? D’una manera tranquil·la i assossegada, no som de córrer. Pas a pas, però gaudint amb intensitat d’una descoberta molt especial i participativa.

Podràs endinsar-te en la nostra història, cultura i tradicions. Ho farem mostrant-te els indrets més singulars com el monument a Agustina d’Aragó, originària del poble, l’església de Santa Maria, una joia del romànic de principis del segle XIV, o simplement trepitjant els nostres carrers, carrerons, placetes… racons i espais que traspuen històries, sentiments de persones senzilles, treballadores i compromeses amb el territori.

Et sorprendrem amb un tastet del nostre privilegiat entorn natural i et portarem al Mirador dels Pirineus des d’on guadiràs d’unes fantàstiques vistes i podràs escoltar els sons de la natura i omplir els teus pulmons d’aire fresc i d’una increïble barreja d’olors de pins, plantes aromàtiques, terra…

Aquest petit excés visual donarà pas a una de les parts més hedòniques d’aquesta trobada amb els sentits amb una doble experiència enològica i oleica. Per començar, compartirem una bona estona amb la Rosa i en Joan, propietaris del celler Matallonga; aquí descobrireu el veritable sentit de l’expressió “sentir passió per la feina”… Tots dos ens explicaran què fan al seu celler i per què ho fan… Una estona per escoltar i preguntar, per descobrir i tastar uns vins plens de matisos, de força i personalitat, uns vins capaços de reflectir totes les coses bones d’aquestes terres de secà i marinada. Per acabar aquest matí de retrobament amb la vida d’un poble anirem, xino-xano, deixant que la nostra vista es perdi pels camps de conreu i boscos, fins a l’Antic Molí de l’Oli. En aquest espai, coneixereu com es feien abans les coses i premiareu el vostre paladar amb una explosió de sabors tastant el nostre oli, veritable essència d’aquestes terres.

Dades proposta

  • Diumenge 12 de juny
  • A partir de les 10.00 hores
  • Punt de sortida: Monument Agustina d’Aragó
  • Preu activitat (visita guiada, tast de vins i d’olis) 7 €

Informació PDF activitat

Fulleda pas a pas turisme a les Garrigues

Leave a Reply