Éxit organitzatiu i de participació, amb 200 inscrits, de la 1ª Marxa Heroica de Fulleda

La 1ª edició de la Marxa Heroica de Fulleda, celebrada el diumenge 5 de març a Fulleda, va esdevenir un veritable èxit d’organització i participatiu en comptar amb 200 caminadors i corredors, el màxim previst per aquesta prova esportiva no competitiva impulsada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de l’empresa Boira Bike. La valoració dels participants va estar francament positiva, destacant la bona organització i els grans atractius naturals i paisatgístics del recorregut. Jordi Arbós, alcalde de la localitat, va mostrar la seva satisfacció per la bona acollida de la marxa i va anunciar la continuïtat del projecte.

Bon ambient, companyonia, esport, esforç i marxa, molta marxa. A les 08.30, els 200 participants en la primera edició de la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la inestimable col·laboració de l’empresa Boira Bike, van començar a recórrer els 30,5 quilòmetres -ruta llarga- d’aquesta prova esportiva, no competitiva, que va permetre als participants gaudir d’uns indrets naturals força atractius plens de serralades, vinyes, oliveres, ametllers, boscos, fonts i fantàstiques vistes a la Conca del Barberà, els Pirineus i les Garrigues.

L’experiència de Boira Bike en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments i la col·laboració d’un nodrit grup de voluntaris de la pròpia localitat van permetre que tot girés rodó i que els participants gaudeixin de valent de la seva participació en aquesta ruta eco responsable, que va discórrer per zones d’un alt interès ecològic. En aquest sentit, la Marxa Heroica va apostar per reduir l’impacte ambiental d’aquest esdeveniment esportiu per les diferents zones de pas.

A les 11 hores, aproximadament, van arribar els “heroics” més ràpids de la prova, començant així un degoteig de participants fins a les 14.30 de la tarda, aproximadament. En acabar la Marxa, els participants van recuperar forces amb l’últim avituallament, situat al local social de Fulleda, de la prova en un ambient festiu gràcies a la col·laboració dels D’js Meritxell Gené i Aelbert Etzsche, en col·laboració amb Republiq Craft Beer, que van amenitzar l’arribada dels diferents caminadors i corredors amb una de les seves sessions musicals.

El sorteig de diferents regals, gentilesa dels col·laboradors, va estar un altre dels atractius de la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la voluntat de donar a conèixer els atractius turístics de la localitat i els productes de qualitat elaborats en aquesta població garriguenca. Jordi Arbós, alcalde de Fulleda, va valorar molt positivament aquesta experiència. “Aquesta prova és una bona manera per destacar els valors turístics del nostre territori. És una eina per posar en el mapa a Fulleda com a destí turístic i un bon aparador per mostrar els diferents productes agroalimentaris elaborats a les nostres contrades com el vi, l’oli o el orujo”.

La primera edició de la Marxa Heroica de Fulleda va comptar amb tres recorreguts, el més llarg, de 30,5 km, – amb 557 metres de desnivell acumulat- un mitjà de 25 km i un “més curt” de 16,1 km. L’ajuntament de Fulleda ha comptat en l’organització d’aquesta iniciativa amb la participació de Boira Bike, la Diputació de Lleida i Turisme Fulleda a més de la col·laboració de diferents empreses i entitats com l’Associació de Dones Marinada de Fulleda, celler Matallonga, Gabarro&Freixa, Cal Jordi, Fusteria Cornet, Boomerang Mania, Centre podològic Neus Arbós, Excavacions Vilalta, Generalitat de Catalunya, Grup Nicanor Mateu, Àrea de Suport Empresarial, GJB instal·lacions elèctriques i fontaneria, la Cuina de l’Araceli, Mells Alemany, Terrall de Sant Isidre, Pentargo House Escape, La Clau Esport, Frisal, OA2 Produccions, Xavier Zaragoza Montpel arquitecte, Wala i La Lleteria.

 

Leave a Reply