Els organitzadors de la II “Marxa Heroica” de Fulleda esperen arribar als 400 inscrits en aquesta caminada que arriba amb moltes novetats  

El diumenge 4 de març es durà a terme a Fulleda, i els seus voltants, la segona edició de la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament d’aquesta localitat garriguenca amb la col·laboració de Boira Experience. Aquesta trobada esportiva no competitiva i eco responsable, oberta per a persones de qualsevol edat amb un mínim de condició física, comptarà amb tres recorreguts, un de 31 quilòmetres i vora de 1.000 de desnivell acumulat i dos més curts de 16,5 i 10.

Després de l’èxit de la primera edició de la Marxa Heroica, nascuda amb l’objectiu de dinamitzar i donar a conèixer aquesta singular població de les Garrigues, amb un entorn natural privilegiat, el diumenge 4 de març es celebrarà la segona edició d’aquesta trobada esportiva, que enguany espera doblar el nombre de participants de la primera, arribant als 400 inscrits.

La present edició arriba amb força novetats, especialment pel que fa al recorregut, que es farà a la inversa de l’any passat i que inclou alguns punts de pas diferents, afegint més senders i passos per zones boscoses. Aquests canvis, comportaran augmentar lleugerament la duresa del recorregut, de caràcter circular. Per tal de facilitar la participació i l’oportunitat de viure una experiència garriguenca 100 % al nombre més gran de gent possible, la 2a Marxa Heroica –que també es podrà realitzar corrent- tindrà tres recorreguts: el més curt de 10, un de mitjà de 16.5 quilòmetres i el de 31 km. El recorregut curt de 10 km és apte per a totes les edats i condició física. El recorregut mitjà de 16.5 km transcorrerà paral·lel al recorregut llarg, es requereix un estat físic mitjà per completar-lo. El recorregut llarg de 31 km i prop de 1.000 m de desnivell positiu acumulat requereix una forma física més elevada i no és apte per a tots els públics.

La Marxa Heroica, una prova esportiva eco-responsable, transita per zones d’un alt interès ecològic; per aquesta raó es tindrà especial cura amb l’entorn. L’organització farà servir sempre que sigui possible material reutilitzable o reciclable i procedirà a la recollida de tot el material utilitzat per al marcatge i abalisament el mateix dia de la prova. La neteja del recorregut es realitzarà immediatament després de l’últim atleta. En aquest sentit, des de l’organització també es demanarà als participants el màxim respecte i cura amb l’entorn.

Els interessats en formalitzar la seva inscripció a la Marxa Heroica ja ho poden fer mitjançant la web https://marxaheroica.cat ; en aquesta pàgina trobaran també informació detallada sobre els recorreguts, avituallament, reglament de la prova, horaris de sortida, etc. El preu per participar serà de 10 € fins al 25 de febrer i de 15 € del 26 de febrer a l’1 de març, moment en el qual es tancaran les inscripcions o en arribar als 400 inscrits. Tots els participants rebran al començar la marxa una petita motxilla de record amb l’avituallament sòlid a l’interior. També comptaran amb diferents punts d’avituallament líquids i sòlids lleugers durant la prova. En finalitzar la marxa, a La Sala –el local social de Fulleda i punta de partida i arriba de la Marxa- es facilitarà a tots els participants un nou avituallament (bocata de llonganissa o formatge). Per tal de preveure qualsevol contingència durant la cursa, l’organització també contractarà una assegurança específica per a tots els participants.

Un any més, l’Ajuntament de Fulleda, promotor d’aquesta trobada esportiva, comptarà amb la col·laboració de Boira Experience –organitzadors, entre altres activitats, de la marxa de la boira- uns companys de viatge que, en si mateixos, ja són una garantia d’èxit a l’hora d’assegurar una correcta organització d’aquesta trobada lúdica i esportiva.

 

 

 

 

 

Leave a Reply