El proper 1 de març Fulleda acollirà la seva Marxa més Heroica

Un any més, el terme municipal de Fulleda esdevindrà el marc d’una nova edició, la quarta, de la “Marxa Heroica”, que enguany es presenta amb tres renovats recorreguts de 10, 18 i 30 quilòmetres; aquest últim especialment exigent, amb més de 1.000 metres de desnivell positiu acumulat. Els interessats en participar en aquesta prova esportiva, no competitiva, que es pot realitzar caminant o corrent, poden formalitzar la seva inscripció a la pàgina oficial de la Marxa www.boiraexperience.cat/marxaheroica

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Fulleda, en col·laboració amb Boira Experience, impulsors entre d’altres activitats de la Marxa de la Boira, organitzaran una nova edició d’aquesta jornada esportiva i de germanor que permetrà als seus participants descobrir bona part del gran potencial paisatgístic i natural del terme municipal de Fulleda i d’algunes localitats properes com l’Espluga Calba o Vinaixa.

La participació en aquesta prova esportiva i ecoresponsable està oberta a tothom que compti amb un mínim de preparació física i vulgui gaudir d’una jornada esportiva que transcorrerà per un entorn natural molt especial -bona part d’ell mateix es durà a terme per diferents zones incloses en els Espais Naturals de Ponent- amb un paisatge típic de les Garrigues ple d’oliveres, construccions de pedra seca, turons i zones boscoses i molts atractius més.

En aquest sentit, cal destacar que, a més de transcórrer per un recorregut molt diferent al de passades edicions, des de l’organització s’ha volgut pujar una mica el nivell d’exigència del recorregut llarg, el de 30 quilòmetres, per fer-ho “més heroic”, amb la qual cosa es recomana que els i les participants gaudeixin d’una bona condició física per afrontar-ho. A diferència d’anys anteriors, no hi haurà horaris de tall en cap d’aquests tres recorreguts. Els interessats en formalitzar la seva inscripció i informar-se sobre els diferents recorreguts, reglament, recomanacions ho poden fer consultant el web oficial de la Marxa Heroica a Fulleda www.boiraexperience.cat/marxaheroica.

El recorregut curt de 10 km és apte per a totes les edats i forma física, i comptarà amb un avituallament en el transcurs del recorregut, més un final a La Sala -comú a tots els circuïts-, que consistirà en un entrepà de “llonganissa” o formatge i beguda; aquest recorregut compta amb un desnivell positiu acumulat de 344 metres. El mitjà de 18 km transcorre paral·lel al circuit llarg, es requereix d’un estat físic mitjà, els participants hauran de superar un desnivell positiu acumulat de 699 metres i disposaran de dos avituallaments. Finalment, el recorregut llarg, l’heroic per excel·lència, posarà a prova als seus participants amb 30 km de camins, senders costeruts i superant amb escreix els 1.000 metres de desnivell positiu acumulats -com referència per als que han participat en la marxa en altres edicions, aquest recorregut supera en més de 500 metres el desnivell acumulat del proposat a la passada edició-. Aquest circuit requereix d’una forma física més elevada i no és apte per a tots els públics; comptarà amb 4 avituallaments. Els participants al tram llarg (30 km) començaran la marxa a les 08.00 hores des de l’arc de sortida que es situarà davant de La Sala, el local social de Fulleda, mentre que els inscrits en els recorreguts curt i mig ho faran una hora més tard, des del mateix punt. Els tres són de caràcter circular.

 

Cal recordar que la Marxa Heroica transita per zones d’alt valor ecològic; per aquesta raó es tindrà especial cura amb l’entorn. L’organització farà servir sempre que sigui possible material reutilitzable o reciclable i procedirà a la recollida de tot el material utilitzat per al marcatge i abalisament el mateix dia de la prova. Donades les característiques del recorregut per on transita la prova, des de l’organització també es demanarà als participants el màxim respecte i cura amb l’entorn i amb el compliment de les normes establertes.

El preu de participació en aquesta quarta edició de la Marxa Heroica es manté respecte a l’any passat i serà de 12 € per a totes les inscripcions formalitzades abans del 23 de febrer, mentre que les realitzades del 24 de febrer fins al dia 28, últim dia per fer-ho, tindran un cost de 15 €. En primera instància, l’organització ha establert un límit de 400 participants. Per tal de preveure qualsevol contingència durant la carrera, l’organització també contractarà una assegurança específica per a tots els participants.

Una marxa solidària amb la reconstrucció de marges de pedra seca malmesos pels aiguats

La quarta edició de la “Marxa Heroica” també serà una marxa solidària ja que s’iniciarà una campanya de donacions destinades a poder recuperar les construccions de pedra seca de les Garrigues i, més en concret en el terme municipal de Fulleda, afectades per les últimes pluges del temporal Glòria i de la passada tardor. En el formulari d’inscripcions tots els interessats trobaran un camp específic per realitzar les seves aportacions. Està previst fer unes jornades de treball amb experts de l’art de la pedra seca i tothom qui hagi col·laborat, serà convidat a assistir-hi i aprendre la tècnica tot reconstruint les construccions malmeses.

La cuarta Marxa Heroica a Fulleda s’ha únit al circuït de marxes saludables de Ponent Marxa.cat

La Marxa Heroica es desenvolupa en un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, i vol contribuir a fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar el valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca, a més de conscienciar sobre la importància de potenciar l’elaboració i consum de productes de proximitat.

Com a novetat destacar també que la Marxa Heroica s’ha sumat en aquesta edició a les marxes saludables de Ponent marxa.cat on s’aposta per la salut i el territori.

Sorteig de cinc pernoctacions entre els participants que vinguin amb la seva autocaravana

Amb l’objectiu de promocionar i potenciar l’ús del seu pàrquing regulat per a autocaravanes, furgos, camper… l’ajuntament sortejarà estades gratuïtes entre els autocaravanistes arribats a la població per participar a la prova.

Leave a Reply