Gran èxit de participació i organitzatiu de la 2 Marxa Heroica a Fulleda

El passat diumenge 4 de març es va celebrar una nova edició de la Marxa Heroica a Fulleda amb la participació de 300 persones, cent més que a la primera. Els assistents van valorar molt positivament aquesta trobada esportiva, tant pel que fa a l’organització de la mateixa com per les característiques dels diferents recorreguts, un de 31 quilòmetres i vora de 1.000 metres de desnivell acumulat, i dos més curts de 16,5 i 10 km respectivament.

Amb la presència de més de 300 “heroics i heroiques” es va celebrar la segona edició d’aquesta trobada esportiva, no competitiva, que va transcórrer pel privilegiat entorn natural del terme municipal de Fulleda, un dels aspectes que més va agradar i més positivament van valorar els caminadors i corredors en aquesta 2ª edició de la Marxa Heroica, que es presentava amb moltes novetats, especialment pel que fa al recorregut, respecte a la primera.

Malgrat que el dia es va presentar una mica gris la pluja no va fer acte de presència i els participants van realitzar la marxa sense cap incidència ressenyable, tret de trobar-se amb alguna zona amb una mica de fang, degut a les nevades i pluges dels darrers dies. A l’hora de realitzar la marxa, els participants, alguns dels quals la van realitzar corrent, van poder escollir entre tres possibles recorreguts un de 10 quilòmetres, un altre de 16,5 i el més complicat i exigent de 31, amb més de 1.000 metres de desnivell acumulat. Tots els recorreguts van transcórrer per diferents camins, senders i corriols de la zona que van permetre als participants descobrir un paisatge d’una gran bellesa, amb zones boscoses de gran valor natural, camps de conreu, vinyes i oliveres i altres atractius com els forns de calç, aljubs, cabanes de volta, etc.

La Sala, el local social de Fulleda, va servir de punt de partida i final de la prova. En finalitzar la Marxa, tots els participants van recuperar forces amb el darrer avituallament de la jornada a base de bocates de llonganissa i formatge, i altres productes de les Garrigues; tot això en un ambient de germanor força festiu, animat per la música del Dj Albert Repúblic i el sorteig de diferents regals. Tots els participants van rebre una motxilla i un imant de nevera amb la imatge de la Marxa com a detall de participació en la prova.

Jordi Arbós, alcalde de la localitat, va valorar molt positivament el desenvolupament de la Marxa, que va servir per mostrar el poble i el seu entorn a un gran nombre de persones, moltes d’elles desconeixedores del potencial turístic i natural de Fulleda. Així mateix, va agrair la presència dels participants, arribats de diferents indrets de Catalunya, el suport de les empreses i entitats patrocinadores i el treball dut a terme pels més de 20 voluntaris, que van contribuir amb el seu esforç i entusiasme a fer de la Marxa un veritable èxit.

La Marxa Heroica, nascuda amb l’objectiu de dinamitzar i donar a conèixer aquesta singular població de les Garrigues, és una prova esportiva eco-responsable organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Boira

Leave a Reply