El diumenge 5 de març Fulleda celebrarà una nova edició de la seva Marxa Heroica

Aquest divendres 3 de febrer s’ha obert el període d’inscripció per participar a la sisena edició de la Marxa Heroica, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Fulleda Turisme Actiu i Boira Experience, oberta a la participació d’un màxim de 400 persones. La marxa comptarà amb tres rutes temàtiques de 9, 16 i 25 quilometres cadascuna.

Un any més, i ja van sis, els amants del senderisme i posar a prova les seves cames tindran una nova oportunitat de gaudir amb una nova edició de la Marxa Heroica a Fulleda, una trobada esportiva, no competitiva, de gaudi i descoberta del terme municipal de Fulleda i els pobles veïns i que, com l’any passat, presentarà tres recorreguts de caràcter temàtic, força atractius i amb diferents nivells de dificultat per adaptar-se a tots tipus d’heroïnes i d’herois.

Els participants en aquesta sisena edició de l’Heroica, que sortirà a les 09.00 hores des dels exteriors de La Sala (el local social de Fulleda), podran escollir entre un dels tres recorreguts proposats; unes rutes temàtiques i en sintonia amb el treball, les rutes i experiències que s’estan promovent des de Fulleda Turisme Actiu. La més accessible de 9 quilòmetres, una ruta que vam estrenar l’any passat dedicada a la Memòria Històrica. Una segona ruta, una mica més exigent de 16 quilòmetres anomenada Bany de Bosc, pel seu contacte directe i intens amb els boscos del terme i el recorregut “heroic” per excel·lència de 25 quilometres, que transita per aquestes dos rutes, majoritàriament.

Per l’esforç realitzat per part de l’Ajuntament de Fulleda i l’Espluga Calba als darrers temps volem destacar la ruta de la “Memòria Històrica”, la més accessible per a tot tipus d’herois i heroïnes, que ens portarà fins a diferents indrets del terme on podrem descobrir búnquers, trinxeres, nius de metralladora… que ens permetran imaginar l’impacte de la Guerra Civil a la vida dels habitants la zona (aquest recorregut ens mostra un patrimoni recuperat i rehabilitat. Uns espais “oblidats” durant molts anys i colonitzats per la natura, que ara tornen a ser visibles i ens mostren una part de la història de Fulleda). Distància total 8,700 km i 308 m de desnivell positiu acumulat (Avituallament a la sortida embossat per gaudir en qualsevol punt de la ruta + 1 avituallament (km 9) entrepà i beguda a l’arribada).

El segon trajecte és una ruta de caràcter sensorial anomenada “Bany de Bosc”. Fet i fet, 16 quilòmetres de corriols, senders que ens permetran endinsar-nos, descobrir l’interior i els secrets més amagats dels boscos del terme de Fulleda. Així com la ruta de la Memòria Històrica està especialment indicada per a herois i heroïnes “novells”, us recomanem aquesta opció si ja esteu acostumats a caminar o córrer aquestes distàncies o si ja sabeu del que va això de l’Heroica de Fulleda. (Avituallament a la sortida embossat per gaudir en qualsevol punt de la ruta + punt d’aigua a la meitat de la ruta + 1 avituallament (km 16) entrepà i beguda a l’arribada).

El tercer recorregut fa honor al nom de la trobada: l’Heroica, 25 quilòmetres de pujades i baixades, de camins exigents que faran gaudir a tots aquells que busquen un puntet de superació personal i d’esforç complementari. El recorregut us permetrà experimentar-ho tot; descobrir els elements que formen la memòria històrica d’aquesta zona de les Garrigues així com també estar en contacte amb la natura. La majoria de camins, corriols i pistes que passareu són del terme de Fulleda, alguns camins s’han recuperat de la mà de Fulleda Turisme Actiu i l’Ajuntament de Fulleda amb l’objectiu d’ampliar les zones de senderisme, millorar l’oferta per als veïns i visitants, i completar l’oferta paisatgística amb el valor patrimonial i històric dels camins, la pedra seca i el paper de l’activitat rural a Fulleda. (Avituallament a la sortida embossat per gaudir en qualsevol punt de la ruta + 2 punts d’aigua a la meitat de la ruta + 1 avituallament (km 25) entrepà i beguda a l’arribada).

Els recorreguts no presenten excessives complicacions orogràfiques ni tècniques; no obstant això, cal recordar, que Fulleda i el seu entorn són terra de desnivells i en cap cas hi ha un pam de pla; per això es recomana comptar amb una bona condició física per afrontar-los, especialment per la  Ruta Heroica, molt més exigent i que posarà a prova en alguns moments la resistència física dels participants. En qualsevol cas, és molt important que respecteu el circuit al qual us heu inscrit i no deixar brossa enmig de la natura. En aquesta edició de la Marxa Heroica no hi haurà talls horaris Tots els recorreguts, es poden fer caminant o corrent.

Les interessades i interessats a inscriure’s (i ampliar la informació) ho podran fer al web de Boira Experience fins al dijous 2 de març, últim dia per formalitzar la inscripció, o en arribar als 400 participants. El preu és de 12 € -el mateix que a les dues darreres edicions-. Per tal de preveure qualsevol contingència durant la carrera l’organització contractarà una assegurança específica per a tots els herois i heroïnes apuntats a la marxa.

Més informació als següents enllaços

Inscripcions

Reglament

Recorreguts

Horaris

La Marxa Heroica, que forma part de les marxes saludables de Ponent, transita per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, i vol contribuir a fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar l’alt valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca, a més de conscienciar sobre la importància de potenciar l’elaboració i consum de productes de proximitat.

L’organització habilitarà una zona d’aparcament al camp de futbol.

Fulleda també disposa d’una àrea regulada per aparcar autocaravanes dotada amb tots els serveis bàsics per a aquest tipus de vehicles.

 

Deixa una resposta