El diumenge 5 de març Fulleda arriba la sisena edició de la Marxa Heroica

La localitat de Fulleda i el seu terme municipal acolliran el diumenge 5 de març una nova edició d’aquesta trobada esportiva no competitiva, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda amb la col·laboració de Fulleda Turisme Actiu i Boira Experience, oberta a la participació d’un màxim de 400 persones, sense restricció d’edat. Un any més, la Marxa Heroica comptarà amb tres rutes temàtiques de 9, 16 i 25 quilometres cadascuna, que ens mostraran bona part del potencial natural, turístic i històric d’aquesta zona de les Garrigues.

Un any més, i ja van sis, els amants del senderisme i posar a prova les seves cames tindran una nova oportunitat de gaudir amb una nova edició de la Marxa Heroica a Fulleda, una trobada esportiva, no competitiva, de gaudi i descoberta del terme municipal de Fulleda i altres pobles veïns. La present edició repetirà el format de l’any passat i presentarà tres atractius recorreguts de caràcter temàtic amb diferents nivells de dificultat, adaptats a tots tipus d’heroïnes i d’herois.

Els participants en aquesta sisena edició de l’Heroica, que sortirà a les 09.00 hores des dels exteriors de La Sala (el local social de Fulleda), podran escollir entre un dels tres recorreguts proposats; unes rutes temàtiques en sintonia amb el treball, les rutes i experiències promogudes des de Fulleda Turisme Actiu. La més accessible de 9 quilòmetres, una ruta dedicada a la Memòria Històrica, apta per a tots els públics. Una segona ruta, una mica més exigent de 16 quilòmetres anomenada Bany de Bosc, pel seu contacte directe i intens amb els boscos del terme. Per als herois i heroïnes més valeroses la Ruta Heroica: 25 quilòmetres de senders i corriols, de pujades i baixades per un fantàstic entorn natural que posaran a prova les seves cames.

Per l’esforç realitzat per part de l’Ajuntament de Fulleda i l’Espluga Calba en la seva recuperació, cal destacar la ruta de la Memòria Històrica; que posa al descobert diferents indrets de la zona on trobarem búnquers, trinxeres, nius de metralladora… que ens permetran imaginar l’impacte de la Guerra Civil a la vida dels habitants d’aquestes poblacions.

L’últim dia per formalitzar la inscripció -obligatòria- és el dijous 2 de març al preu de 12 € -el mateix que en les dues darreres edicions- o en arribar als 400 inscrits (una fita que ja es va aconseguir l’any passat uns dies abans d’arribar a l’últim dia d’inscripcions). La inscripció dóna dret a participar a la marxa amb la corresponent assegurança, a seguir els itineraris marcats, als avituallaments entremitjos que es donaran en format de bossa a l’inici de la marxa, a l’avituallament final de llonganissa i formatge i a alguna sorpresa més!

Més informació i inscripcions https://boiraexperience.cat/marxaheroica/

Tots els recorreguts, es poden fer caminant o corrent i estan oberts a tothom, el recorregut de 9 quilòmetres no presenta excessiva complicació orogràfica ni tècnica; si que són més complicats els recorreguts de 16 i 25 quilòmetres. Cal recordar, que Fulleda i el seu entorn són terra de desnivells; per això, es recomana comptar amb una bona condició física si es decideix afrontar-los, especialment les rutes Bany de Bosc de 16 quilòmetres i l’Heroica de 25, molt més exigent i que posarà a prova, en alguns moments, la resistència física dels herois i heroïnes. En qualsevol cas, és molt important respectar el circuit al qual s’ha formalitzat la inscripció i l’entorn per on transita.

La Marxa Heroica, que forma part de les marxes saludables de Ponent, transcorre per un entorn natural privilegiat i poc conegut, cent per cent garriguenc, i vol contribuir a fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar l’alt valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca, a més de conscienciar sobre la importància de potenciar l’elaboració i consum de productes de proximitat.

L’organització habilitarà una zona d’aparcament al camp de futbol. Fulleda també disposa d’un àrea regulada per aparcar autocaravanes dotada amb tots els serveis bàsics per a aquest tipus de vehicles.

APUNTEU-VOS I GAUDI D’AQUESTA GRAN FESTA DEL SENDERISME – PLACES LIMITADES

 

 

Deixa una resposta