El diumenge 25 de setembre us esperem a Fulleda amb la fira més heroica

Un mercat amb paradetes de productes de proximitat, locals i artesans, taller d’oficis, jocs tradicionals, animació al carrer, recreació de la llegenda de l’Agustina d’Aragó i de la Guerra del Francès seran alguns dels principals atractius de la vuitena edició de la Fira Heroica, que ompliran els carrers de Fulleda el proper diumenge 25 de setembre.

Per unes hores, el proper diumenge 25 de setembre, els carrers de Fulleda deixaran de banda la seva tranquil·litat habitual per acollir als centenars de visitants, que es donaran cita en aquesta petita localitat de les Garrigues per gaudir d’una nova edició de la Fira Heroica, la festa de l’Agustina d’Aragó.

Una jornada dedicada a aquesta heroïna, originària de Fulleda, i que serà el marc per a la celebració de diferents activitats com un interpretació de la llegenda de l’Agustina d’Aragó, amb “Lo Sacaire del Llobregat”, la instal·lació d’un campament napoleònic o les recreacions de la Guerra del Francès, que en aquesta vuitena edició estarà dedica a “La crema del paper segellat a Manresa”, a més d’altres propostes de caràcter lúdic i festiu com jocs tradicionals del Segle XIX, taller d’oficis, etc.

Durant tot el matí la música i l’animació s’apoderaran de Fulleda on s’instal·larà un mercat que comptarà amb un gran nombre de paradetes amb productes proximitat i artesans, amb presència també de productors locals, amb una representativa mostra dels productes agroalimentaris i artesans produïts a la vila. Aquest mercat, un dels principals atractius de la Fira Heroica, és una mostra més de la voluntat de l’Ajuntament de Fulleda per promocionar l’economia de la zona i donar visibilitat als petits productors de la zona.

El Porró de Fulleda

Com cada any, al voltant de les 12.00 del migdia, l’Ajuntament de Fulleda procedirà al lliurament del “Porró de Fulleda”, un acte que té com objectiu reconèixer el treball i trajectòria de persones i entitats de la comarca de les Garrigues.

Cassola i caragols a preus populars i servei de bar

Durant tota la jornada, la fira comptarà amb diferents paradetes que posaran a la venda productes agroalimentaris, vins, cerveses, pastisseria, etc. A més, a La Sala, el local social de Fulleda, s’habilitarà el servei de bar. Així mateix, a l’hora de dinar es serviran degustacions de cassola de tros i caragols a preus populars (els tiquets per degustar aquests plats es podran adquirir al punt d’informació de l’Ajuntament de Fulleda, instal·lat al mateix mercat).

Amb motiu de la celebració d’aquesta fira s’habilitarà una zona d’aparcament a la zona esportiva. També cal recordar, que Fulleda compta amb un àrea regulada per a l’estacionament d’autocaravanes.

Geocaching “Respira la Vall de Vinaixa”

Coincidint amb la celebració de la Fira Heorica s’organitzarà una activitat de Geocaching, organitzada per Boira Experience, que sortirà de Fulleda una hora abans de l’inici de la Fira.

Aquesta activitat d’iniciació al Geocaching, batejada amb el nom de “Respira la Vall de Vinaixa”, consta d’un recorregut de 9 quilòmetres i inclou trobar fins a 22 catxés amagats a les proximitats de Fulleda en un temps màxim de 4 hores. Activitat gratuïta, cal inscripció prèvia Boira Experience,

La fira, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda, amb la col·laboració de Mapa Mundi Produccions, començarà a les 10.00 hores i s’allargarà fins a les 15.00 hores. La Fira Heroica és un exemple més de l’esforç continu realitzat per l’Ajuntament i diferents entitats locals, per dinamitzar la població i donar a conèixer el potencial turístic de Fulleda i el seu fantàstic entorn natural; reivindicant alhora la catalanitat d’Agustina Raimunda Maria Saragossa Domènech (Agustina d’Aragó), filla de Pere Joan Saragossa Labastida i Raimunda Domènech Gassull, originaris de Fulleda i on van contraure matrimoni al 1772.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa una resposta