Descorbert un nou forn del calç al terme municipal de Fulleda

Els responsables de Fulleda Turisme Actiu han descobert i estan treballant en la seva recuperació per al patrimoni històric de Fulleda un nou forn de calç. Es tracta d’una estructura, les restes de les quals s’han descobert a la partida del Comandou i van explicar que, un cop recuperada, serà visitable dins una nova ruta turística.

Fulleda, centenars de quilòmetres per gaudir de la natura i d’un ric i atractiu patrimoni històric

Cal recordar que des de fa uns a uns anys hi ha establerta la Ruta dels Forns de Calç. Es tracta d’un recorregut de 12,6 km que parteix de Tarrés en direcció a Fulleda i on es poden trobar fins a 28 forns, a més de gaudir de cabanes de volta i vistes panoràmiques impressionants.
A les Garrigues es van fer coure forns de calç fins als anys seixanta del segle XX, i concretament a Tarrés s’hi poden trobar uns 60 forns de calç en desús. En aquest municipi produir calç no era un ofici específic, es tractava d’una feina estacional i la feien alguns pagesos quan no hi havia treball al camp. La calç produïda s’utilitzava per ensulfatar la vinya i encalcinar parets, per conservar alguns aliments…
Ben aviat, aquest forn de Calç  es podrà visitar amb una nova ruta de Fulleda Turisme Actiu.

Fulleda, un territorio por descubrir

About the Author