Descorbert un nou forn del calç al terme municipal de Fulleda

Els responsables de Fulleda Turisme Actiu han descobert i estan treballant en la seva recuperació per al patrimoni històric de Fulleda un nou forn de calç. Es tracta d’una estructura, les restes de les quals s’han descobert a la partida del Comandou i van explicar que, un cop recuperada, serà visitable dins una nova ruta turística.

Fulleda, centenars de quilòmetres per gaudir de la natura i d’un ric i atractiu patrimoni històric

Cal recordar que des de fa uns a uns anys hi ha establerta la Ruta dels Forns de Calç. Es tracta d’un recorregut de 12,6 km que parteix de Tarrés en direcció a Fulleda i on es poden trobar fins a 28 forns, a més de gaudir de cabanes de volta i vistes panoràmiques impressionants.
A les Garrigues es van fer coure forns de calç fins als anys seixanta del segle XX, i concretament a Tarrés s’hi poden trobar uns 60 forns de calç en desús. En aquest municipi produir calç no era un ofici específic, es tractava d’una feina estacional i la feien alguns pagesos quan no hi havia treball al camp. La calç produïda s’utilitzava per ensulfatar la vinya i encalcinar parets, per conservar alguns aliments…
Ben aviat, aquest forn de Calç  es podrà visitar amb una nova ruta de Fulleda Turisme Actiu.

Fulleda, un territorio por descubrir