Obertes les inscripcions per la 3ª “Marxa Heroica” a Fulleda, que es presenta amb un recorregut força renovat


El proper 3 de març els amants de l’esport i la natura tenen una cita a Fulleda amb motiu de la celebració d’una nova edició d’aquesta prova esportiva no competitiva i eco responsable que mostrarà, a través dels seus tres nous recorreguts (10, 18 i 30 km) uns paisatges plenament garriguencs i d’un alt valor ecològic. Els interessats en participar ja poden formalitzar la seva inscripció a través del web d’aquesta prova (www.marxaheroica.cat), que espera comptar amb una participació d’unes 400 persones.

Un any més, l’Ajuntament de Fulleda, amb la col·laboració de Boira Experience, organitzarà una nova edició de la “Marxa Heroica” a Fulleda, oberta a la participació de tothom que compti amb un mínim de preparació física i vulgui gaudir d’una jornada esportiva que transcorrerà per un entorn natural força especial –bona part del recorregut es durà a terme per diferents zones incloses als Espais Naturals de Ponent- amb un paisatge plenament garriguenc ple d’oliveres, construccions de pedra seca, turonets i zones boscoses i molts atractius més.

Aquesta trobada esportiva, no competitiva i eco responsable, que es pot realitzar corrent o caminant, oferirà als seus participants tres recorreguts diferents: un de 10 quilòmetres, força assequible i amb un desnivell positiu acumulat de vora 300 metres; un altre, més exigent, de 18 i 538 metres de desnivell positiu; la sortida de tots dos està prevista per les 09.00 des de La Sala, el local social de Fulleda. Per últim, la Marxa comptarà amb un tercer recorregut, “l’heroic” per excel·lència, de 30 quilòmetres i un total de 870 metres de desnivell positiu acumulat. La sortida per als participants en aquest recorregut, que requereix una bona condició física i no és apte per a tots els públics, està prevista per les 08.00 del matí, també des de La Sala.

Els tres recorreguts són de caràcter circular i tots els participants trobaran diferents punts d’avituallament de caràcter líquid i sòlid durant la Marxa i al finalitzar la mateixa, moment en el qual els participants rebran un entrepà de llonganissa o formatge, a més de begudes per acompanyar-lo. Cal destacar que els camins que recorreran els participants en la present edició seran força diferents als de les dues edicions anteriors, oferint d’aquesta manera un nou atractiu a la “Marxa.

Els interessats en formalitzar la seva inscripció ja ho poden fer mitjançant la web habilitada a tal efecte (www.marxaheroica.cat); on també trobaran informació detallada sobre els recorreguts, avituallament, reglament de la prova, horaris de sortida, etc. El preu per participar serà de 12 € fins al 26 de febrer i de 15 € del 27 de febrer a l’1 de març, moment en el qual es tancaran les inscripcions o en arribar als 400 inscrits. Per tal de preveure qualsevol contingència durant la cursa, l’organització també contractarà una assegurança específica per a tots els participants.

La Marxa Heroica transita per zones d’un alt interès ecològic; per aquesta raó es tindrà especial cura amb l’entorn. L’organització farà servir sempre que sigui possible material reutilitzable o reciclable i procedirà a la recollida de tot el material utilitzat per al marcatge i abalisament el mateix dia de la prova. Donades les característiques del recorregut per on transita la prova, des de l’organització també es demanarà als participants el màxim respecte i cura amb l’entorn i amb el compliment de les normes establertes.

Un any més, l’Ajuntament de Fulleda, impulsor d’aquesta trobada esportiva, comptarà amb la col·laboració de Boira Experience. La Marxa Heroica va néixer amb l’objectiu de dinamitzar i donar a conèixer aquesta singular població de les Garrigues, que compta amb un entorn natural privilegiat i força desconegut, a més de fomentar diferents valors com els hàbits saludables i l’esport, afavorir el coneixement i respecte de l’entorn, destacar el valor ecològic dels espais que envolten les proximitats de la marxa i mostrar els trets diferencials de la comarca, a més de conscienciar sobre la importància de potenciar els productes propis i de proximitat.

#MarxaHeroica2019

Leave a Reply