“Racó del Bolet”

Fulleda, Racó del bolet 

Com en moltes poblacions lleidatanes, la Guerra Civil es visqué a Fulleda d’una manera molt crua, s’esdevingueren uns anys durs i foscos durant els quals, com acostuma a passar en totes les guerres, la població civil fou la que resultà més perjudicada per aquest conflicte tan desgraciat.

El memorial Racó del Bolet és un espai en record de les víctimes de la Guerra Civil i la postguerra situat als afores del poble, a gairebé 300 metres, en direcció Tarrés, inaugurat el 9 de febrer de 2014 per a commemorar els fets que ocorregueren un fatídic 12 de febrer de 1939, quan cinc infants d’entre 12 i 16 anys moriren a causa de l’explosió d’una caixa de bombes abandonada durant la Guerra Civil: Josep Ramon Besora i Duch (16 anys), Ramon Cupons i Masgoret (15 anys), Josep Josa i Elias (16 anys), Ramon Gabarró i Codina (16 anys) i Maria Arbós i Amenós (15 anys). Els fets succeïren al Racó del Bolet, on les víctimes i 4 nens que van resultar ferits havien anat a jugar en acabat de missa.

Amb aquest espai l’Ajuntament de Fulleda vol donar a conèixer i recordar aquests tràgics esdeveniments que marcaren la nostra població, així com ho fan en totes les víctimes dels conflictes bèl·lics.

Leave a Reply