Gran afluència de visitants a la III edició de la fira Heroica a Fulleda

El passat diumenge 18 de setembre els carrers de Fulleda es van omplir de gent per gaudir i participar activament a la tercera edició de la fira Heroica, la festa de l’Agustina d’Aragó, que d’aquesta manera es consolida com una de les fires de referència a la comarca de les Garrigues.

La tercera edició de la fira Heroica es va tancar el passat diumenge 18 de setembre amb un balanç força positiu, tant pel gran nombre de visitants que es van donar cita a Fulleda durant tota la jornada per gaudir d’aquest esdeveniment, com per l’encert a l’hora de donar un major protagonisme al mercat de productes de proximitat, que va comptar amb un significatiu increment de parades d’elaboradors de productes d’una manera artesanal, i per potenciar l’atractiu d’aquesta proposta de lleure amb la inclusió de noves activitats al programa d’actes. D’aquesta manera, Heroica, la festa de l’Agustina d’Aragó, es consolida com una de les fires de referència al calendari firal de les Garrigues.

La jornada va començar amb un tradicional esmorzar popular de veremador, que va donar pas a un dia ple d’activitats on la figura de l’Agustina d’Aragó va esdevenir l’eix vertebrador de la festa destacant, entre altres actes, una espectacular i amena posada en escena d’una recreació històrica de la guerra del Francès “amb victòria incruenta” dels sometents catalans davant l’invasor Napoleònic.

El programa d’enguany presentava força novetats respecte a edicions anteriors, especialment en l’horari de tarda, on els més petits van tenir un especial protagonisme amb la celebració de diferents jocs, ball de gegants, una xocolatada popular i els tallers d’elaboració de sals d’herbes i xocolata de manera artesanal.

Un dels moments més destacats del dia, com en anys precedents, va estar el lliurament del “Porró de Fulleda”; un acte, que enguany va tenir una càrrega emotiva força especial ja que va estar dedicat a reconèixer la tasca duta a terme per Ramon Santamaria Prats, primer alcalde de Fulleda en la democràcia i impulsor, entre altres fets, de la recuperació de la figura de l’Agustina d’Aragó, originària de la localitat de Fulleda. Cristina Santamaria, la seva neta, va estar l’encarregada de recollir aquest merescut reconeixement per part del poble de Fulleda.

fulleda-fira-heroica-www-turismefulleda-cat

fulleda-heroica-la-fiesta-de-la-agustina-de-aragon

fulleda-heroica-la-festa-de-lagustina-darago-turisme-interior

 

 

 

 

 

 

About the Author

Leave a Reply

*